Miért jó egy szegény amerikainak a kriptopénz?

Többek között erre a kérdésre keresi a választ az amerikai pénzügyminisztérium, amely a kriptopénzek előnyeit és kockázatait elemzi.

Az amerikai pénzügyminisztérium jelezte, hogy visszajelzéseket vár a kriptopénzek és digitális eszközök kockázataira és az abban rejlő lehetőségekre vonatkozóan – ezekre is építenek abban a jelentésben, amelyet Joe Biden elnök számára készítenek a témáról.

Biden még márciusban adott ki elnöki rendeletet, amelyben utasította a kormányt és a hatóságokat, hogy tanulmányozzák a kriptopénzeket, digitális eszközöket és CBDC lehetőségét (jegybanki digitális pénz).


[+]

A minisztérium szerint fogyasztói szempontból előny lehet a gyors fizetés, de nagy kockázatot jelentenek például a visszaélések és átverések. Az utóbbi években villámtempóban dagadt nagyra a kriptoszektor, mostanra azonban közel minden hatóság és szervezet állandóan figyelmeztet a veszélyeire, az utóbbi hetekben pedig mélyrepülés, összeomlás, befagyasztások és óriáscégek csődjei jellemezték a szektort.

Az USA pénzügyminisztériuma sok kérdést vizsgál, például azt is, hogy a cégek hogyan használják a kriptopénzeket, mikor nem védettek a fogyasztók vagy például hogyan segít a kriptopénzek széleskörű elfogadottsága a legszegényebbeken (vagy nagyobb veszélybe sodorja-e őket).

Azóta történt

Előzmények