Mindent megvesz a BlaBlaCar

Tavasszal nagyobb sebességre kapcsolt a BlaBlaCar telekocsi rendszer. Márciusban felvásárolták a magyar AutoHop szolgáltatást, ma pedig bejelentették, hogy a német Carpooling.com is hozájuk kerül. A francia BlaBlaCar az ország egyik legígéretesebb startupja, tavaly 100 millió dollárral növelték törzstőkéjüket.

Hirdetés

Mára London, Madrid, Milánó, Moszkva mellett Lengyelországban, Magyarországon, Németországon és Olaszországban is jelen vannak, a Carpooling felvásárlás újabb 6 millió ügyféllel bővültek, így mára 20 millió regisztrálttal 18 országban a legnagyobb európai telekocsi rendszerré váltak.


[+]

Az AutoHop felvásárlásának márciusi bejelentése után Haidekker István, az AutoHop társalapítója azt mondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy a “BlaBlaCar-család” részévé válunk. A BlaBlaCar rengeteg hasznos tapasztalatot és technológiai tudást halmozott fel, amely kulcsfontosságú a további fejlődésünk szempontjából. A nagyobb városok összekapcsolása mellett célunk, hogy a tömegközlekedési szempontból nehezebben megközelíthető kisebb városoknak és falvaknak is jelentős közlekedési alternatívát kínáljunk.” Az AutoHop korábban Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Horvátországban is szolgáltatott. Az összevont rendszer Android és iOS rendszereken is elérhető.

Azóta történt

Előzmények