Mindig vágyott egy hatodik ujjra? Hamarosan megkaphatja

Egy londoni művészeti főiskola hallgatójának ötlete a lábakra helyezi az irányítás feladatát. Érdekes koncepció, látványos prototípussal.

Extra ujjat ad a Third Thumb projekt a felhasználóknak, amit a lábukkal irányíthatnak. A londoni Royal College of Art posztgraduális hallgatója, Dani Clode fejlesztette ki a művégtagot, amivel a viselő lehetőségeit igyekszik kiterjeszteni.

A 3D nyomtatott ujj hasonlóan egy kerékpár fékrendszeréhez bovdennel mozgatható. A nyomtatást nem a legjobb minőségben készítette, bőven megfelelt a közepes minőség. A három ujjpercből álló végtag egy motorhoz csatlakozik, ezt a csuklóra kell felhelyezni.

Az irányításért két nyomásszenzor felel, ezeket a viselő cipőibe kell bepakolni. Az egységek Bluetoothon kommunikálnak. Clode a Digital Trendsnek elmondta, az ötletet az adta, hogy egyébként is szoros az együttműködés a kezeink és a lábaink között, elég csak a vezetésre, varrásra, vagy a zongorázásra gondolni.

Az egyik szenzor a hajlításért, a másik pedig az oldalirányú mozgásért felel. Ez a kettő együtt dinamikus és természetes hatást okoz. Persze Clode tudja, hogy még sokat kell dolgoznia a projekten ahhoz, hogy értékesíteni lehessen. Az akkumulátoron és a motorokon szeretne még fejleszteni, elképzelése szerint sokféle felhasználási módja lehetne: az ékszertervezőktől a tetoválóművészeken át a solymászokig érdekes lehet a Third Thumb a remények szerint.

Előzmények