Tölthető a végleges Firefox 12

Tegnap óta tölthető a Mozilla böngészőjének, a Firefoxnak a legújabb, 12-es verziószámmal ellátott kiadása. A PC-re, Mac-re és Linuxra is elérhető megoldás újdonságainak egy jelentős része főként a fejlesztők számára lehet hasznos, de az átlagos felhasználók kedvére is tesz az alapítvány. A legújabb változat egyszerűbbé teszi a jövőbeni verziókra történő frissítést: a procedúra automatikusan, a Windows felhasználói fiókok felügyelete (UAC) szolgáltatását megkerülve végzi a dolgát a háttérben.

A Windows Vistában és 7-ben működő biztonsági szolgáltatás kikerülésére azért volt szükség, mert valahányszor a böngésző vagy annak valamelyik bővítménye frissülni akart, felugrott a legtöbbek által ismert figyelmeztetés, ami – ahogy a Mozilla fogalmazott –   „önmaga alatt vágta a fát, ugyanis sokakat eltántorított a világ legbiztonságosabb böngészőjének frissítésétől”. A csendes update már jó ideje készült, ám nem volt biztosan tudható, hogy végül melyik verzióba is kerül majd bele. A Firefox 12 egy másik új készséggel is gazdagodott, igaz, ennek az újításnak a jelentősége az előbbi tükrében szinte elenyésző: a felhasználók immáron a kívánt fájl elérési útvonalát a letöltéskezelőbe másolva is megkezdhetik annak letöltését.

A csendes frissítés egy ismert korlátja jelenleg, hogy ha az új böngésző telepítése után közvetlenül használjuk a Windows rendszer-visszaállítás funkcióját, egy eddig megoldatlan hiba meggátolja a további frissítések automatikus települését.

Azóta történt

Előzmények