Mozilla-blog: Mozilla Hétvége 2013

2013. április 6-a és 7-e (szombat-vasárnap) a Mozilláról fog szólni. A közösségi találkozó elsődleges céljai a Firefox OS-alkalmazások írása, illetve a súgóoldalak, valamint a kiterjesztések fordítása. Ha nem érdekel a programozás és a honosítás, akkor is érdemes eljönnöd az izgalmas előadások, a filmnézés, a Firefox javítási szolgáltatásai és a tervezett meglepetések miatt. Az eseményt támogatja az Ustream és a Mozilla.

Részletesen ismertetjük a Firefox OS-t, bemutatjuk, hogyan készíthetsz rá alkalmazásokat. Felkészült mentorok segítségével a hétvége alatt elkészítheted első alkalmazásaidat, és azt is megtudhatod, hogy miképpen publikálhatod őket a Firefox OS alkalmazás-piacterén. Természetesen „kézközelben” is kipróbálhatod a Firefox OS-t, nem csak szimulátorban.

Mindeközben egy másik csoport a Firefox súgóoldalainak és a Mozillához kötődő kiterjesztések fordításán fog dolgozni. Itt megismerkedhetsz a fordítások alapjaival – csak az angol nyelvtudásod szükséges hozzá –, és tapasztalt vezetők segítségével elkészülhetnek az első fordítások. Egy másik teremben előadásokon és filmvetítésen vehetsz részt, nem csak a Mozillával összefüggésben, hanem a szabad szoftverekkel és a szabad kultúrával kapcsolatban is.

Meglepetésekkel is készülünk, hiszen szeretnénk méltón megünnepelni a Mozilla projekt elindulásának 15 éves évfordulóját.

A Mozilla Hétvégén a részvétel ingyenes, de előzetesen regisztrálnod kell.

Regisztrációt a mozillahetvege@gmail.com címen tudod kezdeményezni, neved megadásával. Külön jelezd, ha előadnál, vagy segítenél a szervezésben is.

A részletes programról hamarosan tájékoztatunk. Az eseménynek Facebook-oldala is van.

Az előadói program bővítéséhez, színesítéséhez további előadókat keresünk, akik szívesen adnának elő a Mozilla, az OpenWeb, a szabad szoftverek és az ezekhez kapcsolódó témákban. Segítők és további támogatók jelentkezését is várjuk.

Időpont: 2013. április 6-7. (szombat-vasárnap)

Helyszín: Ustream budapesti főhadiszállás, Budapest, III. kerület, Záhony utca 7. Hy épület

Regisztráció: mozillahetvege@gmail.com

Azóta történt

Előzmények