Jócskán csökkent Elon Musk vagyona a Tesla-, SpaceX- és Twitter-gondok miatt

Érezhetően megzuhant a Tesla-, SpaceX- és Twitter-fiaskók mellett Elon Musk vagyona. Eközben kiderült, hogy míg a pápa is elveszítette a kék Twitter-kitűzőjét, addig három híresség nem, mert Musk személyesen fizeti ki ezt nekik.

A Bloomberg milliárdosokat felölelő indexe szerint idei legnagyobb vagyoncsökkenését szenvedte el Elon Musk, miután elég komoly problémákkal nézett szembe az utóbbi napokban a Tesla, a SpaceX és a Twitter az ő vezetése alatt. Musk vagyona 12,6 milliárd dollárral mérséklődött.

A Tesla árfolyama jelentős csökkenést szenvedett el a vártnál rosszabb első negyedéves eredmények, a cég stratégiaváltása (a profit helyett az eladások növelése a cél, a haszonkulcs már most közel 20 százalékkal csökkent, és további árcsökkentésekre készülnek) és a beteljesületlen önvezetős ígéretek miatt. Örülhetnek viszont annak, hogy a Tesla mellé állt egy bíró egy Autopilot-perben.

Kellemetlen probléma volt ezzel párhuzamosan a SpaceX Starship tesztjének kudarca, amely egyszerűen fogalmazva felrobbant 4 perccel az indulása után. Néhány hónapon belül újabb tesztrepülésre készülnek, a történteket a jelentések szerint pedig sikeres kudarcként állította be Musk, a szakértők szerint a történtek igazából felgyorsíthatják a fejlesztéseket.

A Twitter körül továbbra is nagy a káosz, mivel az ígéreteknek megfelelően kivezetik a kék kitűzőt azok nevei mellől, akik nem fizetnek. Ferenc pápa, Bill Gates vagy épp Cristiano Ronaldo sem kivétel.


[+]

De mégis van kivétel: LeBron James, Stephen King és William Shatner kitűzője nem tűnt el, Musk ugyanis megerősítette, hogy ezekért személyesen ő maga fizet. Szakértők szerint alaposan elszaporodhatnak a tévinformációk, csalások, átverések, sokan próbálnak majd mások bőrébe bújni, márkáknak vagy hatóságnak álcázni magukat.

Musk mindenesetre a vagyoncsökkenés ellenére is a világ második leggazdagabb embere (és a mostani csökkenés messze nem éri el azt a 26,8 milliárd dollárt, amennyivel januárban bővült a vagyona).

Előzmények