Mutasd meg, hogy mekkora kocka vagy

A nem mindennapi oldal története még az előző évezredbe nyúlik vissza: a négy virginiai ötletgazda fejéből 1999-ben pattant ki a ThinkGeek alapgondolata. A péntek tizenharmadikán elindított szájt elsősorban a számítástechnika rajongóinak kíván örömet szerezni, de más, hasonlóan „kocka” minősítésű szociális csoportok is megtalálhatják azokat a hovatartozásukat kifejező eszközöket, amelyekről addig álmodni sem mertek. A nyitás után nem sokkal, az ígéretesnek látszó vállalatot felvásárolta az Andover.Net, amely néhány névváltoztatás után felvette a mára már ismertebb SourceForge nevet.

Akiket már illettek a címben is szereplő jelzővel, azokra valószínűleg mély benyomást gyakorol majd az oldal kínálata és a rendkívül széles választék. Ha csak a hétköznapibb hangzású „pólók” (T-shirts) menüpontot vesszük górcső alá, már akkor is azzal szembesülünk, hogy 10 további kategória közül választhatunk, melyek között ott szerepelnek a világító felsők, a gamercuccok, a japán kultúra kedvelőinek való darabok, sőt még a kocka csajokra is gondoltak: nekik külön pólószekciót alakítottak ki az oldal készítői.

A ruházaton kívül természetesen más áruk is beszerezhetőek az oldalon, mint például sörnyitó gyűrű, lézerpointerrel és pendrive-val felszerelt svájci bicska vagy koffeinnel dúsított nyalóka. Olyan hatoldalú társaink is megtalálhatják számításukat az áruházban, akiknek eszük ágában sincs elszakadni a gyerekszobától, és továbbra is játékkal múlatják legszívesebben szabadidejük nagy részét. Számukra nyújthat felejthetetlen élményt, ha rákattintanak a „játékok kockáknak” (Geek Toys) elnevezésű menüpontra, ugyanis itt olyan nagyszerű dolgokat vásárolhatnak, mint Albert Einstein akciófigurája vagy a sokkolóval felszerelt RC tank. Személyes kedvencem a Super Marióból ismert „kérdőjeles tégla”, ami ütés hatására hasonló hangot hallat, mint amikor a játék főhősével fejelünk le egy hasonló darabot.

Az oldal készítő nagyon komolyan veszik a vevők igényeit, amit mi sem bizonyít jobban, mint néhány igazán speciális termék története. Más, nagyobb oldalakhoz hasonlóan a ThinkGeek is szereti megviccelni április elsején a látogatóit, 2007-ben például kikerült a termékek közé a Wii sisak, a külsőre cigarettára emlékeztető koffeininhaláló pálcika és a 8 bites nyakkendő is, melyeket az oldal készítői elsőre csak tréfának szántak, azonban a töménytelen mennyiségű rajongói levél miatt ma már mindhárom beszerezhető az áruházban.

A ThinkGeek egyik különlegessége, hogy ha a vásárlás után, használat közben lefényképezzük a frissen beszerzett terméket, majd a képet feltöltjük a megfelelő formátumban az oldalra, akkor egyfelől részt vehetünk a havi sorsoláson – ahol akár egy százdolláros vásárlási utalványt is nyerhetünk –, másfelől a többi vásárlónak is lehetősége lesz arra, hogy megcsodálja a legújabb szerzeményünket, mivel a fotó megjelenik a kérdéses termék adatlapján.

Az internetes áruház virtuális polcai között órákat el lehet nézelődni anélkül, hogy bármi sejtésünk lenne arról, mennyi ideje is sóhajtozunk egy-egy, szögletes szívünket megdobogtató termék előtt. Zárszóként azért megjegyezném, hogy néhány hazánkból származó találmány is megtalálható az amerikai cég honlapján, így például arra is van lehetőség, hogy Rubik-kockát vásároljunk az oldalon.

Azóta történt

Előzmények