Egyre több súlyos problémával néz szembe a Meta és Mark Zuckerberg

Nem csak a TikTok és a gazdasági lejtő Zuckerbergék ellenfele. A Meta vezetője szerint a világjárvány alatt túl rózsás jövőképet festettek.

Miközben Mark Zuckerberg az utóbbi hetekben többször hangoztatta, hogy hatalmas gazdasági lejtőre készül, a Meta pedig nagy számban rúgja majd ki a gyengén teljesítő dolgozóit, addig nem sok megnyugvásra adott okot a vállalat legutóbbi, kiábrándító üzleti jelentése sem.

Nem sokkal azt követően Zuckerberg elmondta, hogy a Meta túl optimista volt a növekedéssel kapcsolatban, és tévesen azt feltételezték, hogy a világjárvány alatt tapasztalt bevételnövekedés és használati növekedés fenntartható lesz.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy túlságosan agresszív módon toboroztak új dolgozókat, és nem készültek fel egy esetleges gazdasági recesszióra.

Ezúttal állítólag sokkal célzottabb kérdések és válaszok hangzottak el a Metánál, mint a legutóbbi, befektetőknek szóló tájékoztatón, ahol a Meta legelső negyedéves árbevétel-csökkenését és borús kilátásait tárgyalták.

Zuckerberg újra elmondta, hogy szerinte lejtőre kerül a gazdaság, ami nagy hatással lesz a digitális reklámpiacra is. Az ilyen ciklusok hosszát és mélységét ugyanakkor nehéz megjósolni szerinte. Újra beszélt a toborzás lassításáról, miközben a cégen belül állítólag egyre súlyosabb morális problémák merülnek fel a gazdasági recesszió, a TikTok jelentette fenyegetés és az Apple okozta bevételkiesések (blokkolható célzott reklámok révén) mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények