Ne használd a szomszéd netjét, börtön jár érte!


Egy szingapúri tinédzsert ma a bíróság 18 hónap próbaidőre bocsátott, mert a fiatalember illegálisan használta szomszédja vezeték nélküli internetkapcsolatát – ez a cselekedet a helyi törvények szerint börtönnel is büntethető.

A 17 éves Garyl Tan Jia Luo, aki elismerte, hogy szomszédja beleegyezése nélkül csatlakozott rá annak vezeték nélküli routerére, köteles 80 óra közmunkát elvégezni. Ha a bíróság nem bocsátja próbaidőre, akár három év szabadságvesztést is kaphatott volna tettért, s körülbelül 6500 dollárnyi büntetést is fizetnie kellett volna.

A bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy azért döntött a próbaidő mellett, mert a fiú kórosan játékfüggő, talán egyetlen barátja sincs, s mindezt enyhítő körülménynek tekintették. Emellett kifejtette azt is, hogy Tan függősége olyan mértékű, hogy feltehetően pszichiátriai segítségre szorul, ám ezt csak javasolni tudja.

Tan volt az első, akinek ilyen jellegű ügyében a szingapúri bíróság eljárást folytatott, de jelenleg is egy zajlik egy másik per, ahol a vádlottnak hatvan illegális internetes csatlakozás miatt kell felelnie.

Azóta történt