Nem kapja meg az új frissítést Fortnite az Apple platformjain

Tegnap írtuk meg, hogy Yvonne Gonzales Rogers bíró ideiglenes ítéletet hozott az Epic jogvédelmi kérvénye kapcsán, amelyben ugyan az Unreal Engine-t védelmet kapott az Apple-lel szemben, de a Fortnite nem kerülhet vissza az App Store-ba, hacsak az érintett felek valahogy meg nem egyeznek.

Az Epic Games mára világossá tette, hogy eszük ágában sincs az Apple szabályait követni, és inkább lemondanak az iOS méretes piacáról. A Fortnite tehát nem fog visszakerülni az App Store-ba, így a Chapter 2, Season 4 frissítés sem érkezik meg a rendszerre a mai nap folyamán. Utóbbi érdekes módon elkerüli a macOS-t is, pedig ott az Epic Games a saját áruházboltján keresztül biztosítja a játékhoz való hozzáférést, de az a verzió is megragad az aktuális fejlettségi szinten, így az új szezonról a macOS játékosai is lemondhatnak. Az Epic Games itt arra hivatkozik, hogy az Apple hamarosan elvágta majd őket a játékuk fejlesztésétől a saját platformjait tekintve.

A fentiek következtében a Fortnite ugyan elérhető marad a Mac gépeken az Epic Store-on keresztül, de csak a Chapter 2, Season 3 erejéig, és ugyanez lesz igaz az App Store-ra is, hiszen ha a felhasználók korábban már letöltötték az alkalmazást, akkor használhatják tovább, de frissítéseket nem kapnak.

Az Android esetében a Play Store szintén kimarad, de a Google operációs rendszerénél van két alternatív módja a Chapter 2, Season 4 frissítés beszerzésének. Ez egyrészt letölthető lesz a Samsung Galaxy Store-ból, illetve közvetlenül az Epic Games App for Android programból, ami az alábbi oldalról szerezhető be. A Windows operációs rendszer esetében minden változatlan marad.

A fentiek alapján a macOS esetében furcsa lehet a korlátozás, hiszen az Apple augusztus 28-ára ígérte az Epic Games felhasználói fiókjainak felfüggesztését. Ezt az Unreal Engine esetében a tegnapi ítélettel ideiglenesen sikerült megakadályozni, hiszen megadta az Epic Games a jogvédelmet. De ez a döntés az Unreal Engine-re vonatkozik. Az Apple ugyanakkor a Fortnite fejlesztőinek hozzáférését a holnapi naptól elzárhatja, ezt az ügyben eljáró bíró nem tiltottat meg nekik. Az Epic persze kiadhatna nem aláírt verziót, de annak a telepítése az újabb macOS operációs rendszereken igen nehézkes, így ezzel valószínűleg nem akarnak vesződni.