Nem okozott csalódást a Dell

A texasi PC-gyártó rekordszintű nyereséget ért el a második negyedév során. A HP-val ellentétben a Dell nem tapasztalta a szerverek iránti kereslet csökkenését: a kiszolgálókért felelős csoport 31 százalékkal növelte forgalmát a július 30-án véget ért háromhónapos időszakban.

Az árbevétel 11,7 milliárd dollárt, míg a profit 799 millió dollárt, részvényenként 31 centet tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 9,8 milliárd dolláros forgalom mellett 621 millió dollár, részvényenként 24 cent nyereséget realizált. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők pontosan ezt az eredményt várták.

A harmadik negyedben további bővülésre számít a Dell. Az előrejelzés szerint az árbevétel 12,5 milliárd dollár körül alakul, a nyereség pedig részvényenként 33 cent lesz. A vezetők úgy látják, hogy a csökkenő alkatrészáraknak köszönhetően olcsóbban árusított számítógépek jobban fogynak majd.

A Dell tavaly márciusban kezdett bele a nyomtatók forgalmazásába, és jó úton halad afelé, hogy elérje az idei évre kitűzött 5 millió darabos forgalmat. Az üzletág bővítését új modellek – köztük színes lézernyomtatók – bemutatásával és új piacok megnyitásával gyorsítják. Kínában például még ebben a negyedévben megkezdődik a Dell-printerek árusítása – hangzott el a jelentés közzététele kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Azóta történt

Előzmények