Népszerű a hackerképzés a NetAcademiánál

A NetAcademia Oktatóközpont 2008 februárjában indította el az EC-Council hivatalos Ethical Hacking tanfolyamát, melyen azóta csaknem száz szakember vett részt. „Bár jellemzően az IT-, a pénzügy és az energetikai ágazat vállalatai küldik el szakembereiket az Ethical Hacking képzésünkre, a média, az ipar, a HR vagy éppen a kiskereskedelem területén tevékenykedő cégek is képviseltetik magukat. Az IT-szektorból jellemzően azon vállalatok fordulnak hozzánk, akik outsourcing keretében más cégek informatikai feladatait látják el” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

De a külföldi cégek részéről is van érdeklődés, decemberben az oktatóközpont már a második angol nyelvű tanfolyamát tartja a témában. Az ez alkalommal Romániából érkező hallgatókat az EC-Council közvetítette a NetAcademiához, mivel az itt folyó oktatást nemzetközi mércével is magas színvonalúnak találják.

Az IT-biztonsággal kapcsolatos ismeretek folyamatos frissítése érdekében a cég áttért a 6-os verziójú tananyagra, mely a legújabb hackermódszerekkel és -eszközkészletekkel kiegészülve csaknem duplája a korábbinak. Az immár 67 fejezetből álló anyag olyan ismeretekkel bővült, mint a Windows-exploitok készítése, a kódvisszafejtés (reverse engineering), a bújtatott hackelés (covert hacking), a vírusírási tudnivalók, a Bluetooth kapcsolatok védelme és az RFID technológia.

A NetAcademia jövőre a külföldi hallgatók körének bővítése mellett új, biztonsági szakértő és elemző tanfolyam indítását is tervezi, melynek elvégzését követően EC-Council Certified Security Analyst (ECSA – EC-Council Minősített Biztonsági Elemző) képesítést lehet szerezni. Míg az Ethical Hacking tanfolyam a hackelési eszközöket és technológiákat mutatja be, addig az új képzés gyakorlati ismereteket nyújt arról, hogyan célszerű egy hálózatot megtervezni, tesztelni, illetve megerősíteni – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények