Nesze neked, koronavírus: június elején nyit a Computex

Sok más egyéb mellett a nemzetközi konferenciák, kiállítások sem jöttek jól ki az új típusú koronavírus megjelenéséből: 2020-ban gyakorlatilag minden ilyen eseményt töröltek, vagy teljesen, vagy csak a virtuális világba helyezték át. Áldozatául esett ennek a Computex is, amelyet egy ideig csak halasztgattak, majd végül belátva, hogy esélytelen normális formában megtartani, inkább áttettek 2021-re. Ezt öntötték most hivatalos formába: a szervező Taitra bejelentése szerint a tajvani kiállítás június 1-én nyitna és június 5-én zárna (a startupokra fókuszáló InnoVEX testvérkiállítás pedig június 2-től 4-ig között tartana).

Bár Tajvan továbbra is iskolapéldája annak, hogy miként kell csírájában elfojtani egy járványt (a 24 millió lakosú szigeten a betegség egy évvel ezelőtti megjelenése óta nagyjából 750 fertőzöttet találtak, és 7-en haltak meg), viszont azzal tisztában vannak, hogy a világ többi része azért ennyire nem áll jól, így a tervek szerint egyfajta vegyes online-offline módon (Online-Merge-Offline, OMO) tartanák meg a Computex 2021-et.

A kiállítást az eddigieknek megfelelően többféle téma köré fűznék fel – ezek idén az AI, az Edge Computing, a HPC, a kiberbiztonság, a gaming, az innováció/startupok, illetve természetesen az 5G és az IoT megoldások lesznek.