Sokan tanulják a Windows SBS kezelését online

Több mint 5000 kis- és középvállalati informatikus próbálta már ki a Falatraxot, egy képzelt cég informatikai demórendszerét azért, hogy később sikeresen és problémamentesen üzemeltesse saját IT-infrastruktúráját. A 6 éve működő Falatrax oldalon a tervek szerint még idén kipróbálhatóvá válnak a Microsoft hamarosan megjelenő új kkv-megoldásai, a Windows Small Business Server 2008, illetve a Windows Essential Business Server 2008 szervertermékek.

A Microsoft 2000-ben mutatta be a kis- és középvállalatok informatikai igényeire szabott Small Business Server első változatát (SBS). A rendszer hazai bevezetésekor fontos szempont volt, hogy az érdeklődő informatikusok könnyen és minden kockázat nélkül elsajátíthassák az SBS beállításának, működtetésének alapjait. A szoftvervállalat megbízásából a NetAcademia Oktatóközpont ekkor készítette el a Falatrax.hu címen elérhető demórendszert, mely egy képzelt cég mindennapjaiba interaktív módon vezeti be a tanulni vágyó informatikusokat.

A Falatrax weboldala teljesen úgy viselkedik, mintha egy kisvállalat lenne, ahol a felhasználók kérésekkel és kérdésekkel fordulnak a „rendszergazdához”, vagyis a látogatóhoz. A szimuláció a kezdetek óta sikeres, éves szinten 5-600 informatikus sajátítja el az oldalon az SBS használatát, s gyakorolja be a rendszer beállítása során alkalmazandó, olykor kényes műveleteket. Nemsokára azonban a Falatraxnál is megtörténik az átállás az új termékverziókra.

A NetAcademia fejlesztői már megkezdték az új szimulációs oldal tervezését, mely a magyar nyelvű termékek megjelenését követően válik elérhetővé. A Falatrax demó keretében kipróbálható lesz mind a legfeljebb 75 PC-vel rendelkező cégeknek szánt Small Business Server 2008, mind a középes méretű, legfeljebb 250 PC-t üzemeltető vállalkozások igényeire szabott Windows Essential Business Server 2008 – áll a NetAcademia közleményében.

Azóta történt

Előzmények