Nielsen: továbbra is az Android vezeti az amerikai piacot

Ha nem is toronymagasan, de továbbra is az Android vezeti az amerikai piac eladásait a Nielsen legfrissebb statisztikái szerint: jelenleg a vásárolt okostelefonok 42,8 százalékán fut a zöld robotos rendszer. Az iPhone-ok 28,3 százalékot tesznek ki, a RIM BlackBerryjei 17,8 százalékkal a képzeletbeli dobogó harmadik helyén trónolnak. A Windows Phone rendszerrel szállított készülékek a piac 6,1 százalékát adják, őket csupán 2,2 százalékkal követi a WebOS, majd az 1,7 százalékos Symbian és az 1,2 százalékos Windows Mobile következik.

A legnagyobb okostelefon-gyártó továbbra is az Apple, mivel ők egy cégként adják ki a 28,3 százalékot, mely az iOS-alapú iPhone-oknak jut. A második helyen a HTC áll, a tajvani cég összesen a piac egyötödét adja, ami egyrészt az androidos szegmens 35 százalékának birtoklásából, másrészt a nagyon erős windowsos részből tevődik ki – az ottani piacnak majdnem a fele az övék. Az összesített eladásokat tekintve harmadik a RIM (17,8%), őt szinte holtversenyben követi a Samsung (11%) és a Motorola (10,6%).

A többi gyártó nem nagyon rúg labdába, a HP/Palm 2,2 százalékot, a Nokia 1,7 százalékot birtokol, a többiek az összes eladás nagyjából 8 százalékát kitevő „egyéb” kategóriába tartoznak.

A legutóbbi statisztikákból tudjuk, hogy globális piacon még ennél is erősebb az Android. Ennek egyik oka, hogy a RIM modelljei az Egyesült Államokon kívül viszonylag kevés helyen örvendenek nagy népszerűségnek és ismertségnek.

Azóta történt

Előzmények