Virtuális barátnőjét vette feleségül


(Infobulvár) A japán popkultúra sajátosságai az európaiak számára gyakran tűnnek igen bizarrnak, ám az talán még a szigetországban is merőben szokatlannak számít, ami a múlt hét végén történt: egy fiatalember hivatalos külsőségek közepette „vette feleségül” kedvenc kétdimenziós, rajzolt „barátnőjét”.

A SAL9000 nicknevet viselő férfi a Nintendo DS-re készített Love Plus randiszimulátor egy karakterébe zúgott bele. A helyi igényekre szabott, ősszel piacra dobott Love Plus, amelyben három virtuális lánynak kell igen intenzíven udvarolni, nagyon népszerű Japánban. A tamagocsira emlékeztető koncepció bizonyos perverz jeleket is mutat: az talán csak fárasztó lehet, hogy a törődést igénylő lánykáknak akár naponta százszor is el kell mondani, hogy „szeretlek!” (mikrofonon át), ám az már némileg meglepő, hogy az érintőképernyőn keresztül simogatni is kell őket, sőt meg is kell csókolni a karaktert.

SAL9000 a Tokiói Műszaki Egyetem falai között mondta ki a boldogító igent, mely őt az egyik karakterhez, Nene Anegaszakihoz köti, de „párjával” már az esküvő előtt lebonyolították a nászutat, melyet Guam szigetén töltöttek. A pap, egy MC, egy DJ és a barátok, valamint a családtagok részvételével megrendezett ceremóniát élőben közvetítette egy japán videomegosztó oldal is.

Tegnap a boldog pár levelet is írt az eseménnyel sokat foglalkozó Lisa Katayamának, aki a japán techkultúra kutatója és szakértője, s ebben köszönetet mondtak a hírverésért és az érdeklődésért, illetve néhány szóban ecsetelték boldogságukat.

Azóta történt

  • Vegye meg robotmását karácsonyra!

    A japánok nem adják fel: az emberi alakú robotok fejlesztése most már elérte a piacot is, borsos összegért megvásárolhatjuk gépmásunkat.

Előzmények