Növekvő munkaerő-igény a német Infineonnál

A félvezetőgyártás területén tevékenykedő Infineon Technologies az utóbbi két hónap folyamán – a kritikus német munkanélküliségi helyzet ellenére – többletmunkaerő-szükségletet tapasztalt. Különösképpen 1-5 éves tapasztalattal rendelkező mérnökökre, fizikusokra és kémikusokra van szüksége a cégnek. Az Infineon várja a fiatal szakembereket a világ minden tájáról az általa megrendezett két 3 napos drezdai vagy müncheni toborzási rendezvényre, melyek mottója: "Keltsük életre a technológiát". A résztvevők itt közelebbről megismerhetik a vállalatot és dolgozóit, és ki-ki eldöntheti, hogy az Infineon által kínált karrier-lehetőségek mennyire felelnek meg az elvárásainak.

 

A németországi, müncheni központú Infineon Technologies AG félvezető- és rendszermegoldásokat ajánl a gépkocsigyártó és más ipari szektoroknak, illetve a vezetékes kommunikáció piacának, valamint biztonságos mobil megoldásokat és memória-termékeket is kínál. Az Infineon az egész világon jelen van, így többek között az Amerikai Egyesült Államokbeli San José városától, az ázsiai csendes-óceáni térségbeli Szingapúron át egészen Tokióig. A 2003-as üzleti évben (mely szeptemberben fejeződik be), a vállalat eladásai 6,15 milliárd eurót tettek ki, az alkalmazottainak száma világszerte mintegy 32 300.

A 2004. október 29-31. között Münchenben tartandó rendezvényen az Infineon müncheni, regensburgi és villach-i telephelyeiről érkező menedzserek válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. A 2004. november 12-14. között Drezdában zajló rendezvényre főként olyan érdeklődőket várnak, akik Drezdában szeretnének elhelyezkedni. Valamennyi résztvevő a való életből vett esettanulmányokon dolgozik majd, és lehetősége nyílik kapcsolatépítésre fiatal szakemberekkel egész Európából, valamint az Infineon Technologies menedzsereivel. A drezdai rendezvény résztvevői ezen kívül megismerkedhetnek a cég egyedülálló 300 mm-es chipalapanyag-gyártó üzemének működésével. A jelentkezési határidő 2004. október 1.

 

További információk a vállalat honlapján találhatók. A toborzási partnercég mindkét rendezvény esetében a kölni székhelyű Access AG.

Azóta történt

Előzmények