NVIDIA: beindult a Tegra-biznisz

Az elemzői várakozásokat felülmúló, ám nem túl acélos számokat abszolvált a második üzleti negyedévben az NVIDIA. A július 29-én zárult három hónapban a grafikus processzorokat és rendszerchipeket fejlesztő vállalat árbevétele az egy évvel korábbi adathoz képest szerény 3 százalékkal, 1,04 milliárd dollárra nőtt, nettó nyeresége pedig 22 százalékkal, 119 millió dollárra csökkent.

Huang Zsen-hszün (Jen-Hsun Huang) vezérigazgató a pozitívumokat emelte ki. Mint mondta: a Tegra-üzletág a tabletpiac gyors növekedésének köszönhetően rekordforgalmat ért el, és a GPU-biznisz a PC-szegmens gyengélkedése ellenére is jól teljesített. A tavaly novemberben bemutatott Tegra 3 rendszerchipet választotta a Microsoft a Surface táblagéphez és a Google is a Nexus 7-hez. Huang szerint két további Windows RT-s modellben is ez a lapkakészlet dolgozik majd, ezek közül az egyiket az Asus gyártja (a másik modell gyártóját nem nevezte meg, mert a terméket még nem jelentették be). A Tegráért felelős részleg a tavalyi második negyedévhez képest 7 százalékkal, 179,7 millió dollárra növelte a forgalmát, de a megelőző trimeszterrel összehasonlítva a bővülés több mint 35 százalékos volt.

Az otthoni felhasználóknak szánt grafikus processzorokból befolyó árbevétel 668,3 millió dollár volt, 5 százalékkal több, mint egy éve. Remekül fogytak a negyedévben a nagy teljesítményű GTX megoldások, míg a noteszgépekbe szánt chipek forgalma rekordszintre emelkedett – emelte ki Karen Burns pénzügyi vezérigazgató. A professzionális termékeket fejlesztő részleg volt az egyedüli, melynek a forgalma csökkent, 7 százalékkal, 196,3 millió dollárra.

Az NVIDIA a jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévre 1,15 és 1,25 milliárd dollár közötti árbevételt vár, ez jelentősen több a Wall Street által prognosztizáltnál.

Azóta történt

  • Nagyon megy az NVIDIA-nak

    Több házi rekordot is megdöntött a grafikus processzorokat és rendszerchipeket gyártó vállalat. A Tegra nagy siker.

Előzmények