O. J. Simpson újra képben

Még mindig O. J. Simpson…

Egy Los Angeles-i bíróság arra kötelezte a kettős gyilkossággal vádolt, majd felmentett, s ezek után egy polgári peres eljárásban elítélt Simpsont, hogy az egyik áldozat, Ronald Goldman családjának fizesse ki a megítélt, most már összesen 38 millió dollárra rúgó kártérítést.

A már többször felmelegített ügy azért került újra előtérbe, mivel egy számítógépes játékban, az All-Pro Football 2K8-ban megjelent egy O. J. Simpson-hasonmás (e játék egyébként arra épül, hogy korábbi sztárok alteregóit – összesen 240-et – használják szereplőként), ráadásul O. J. ott az Assassins (Gyilkosok) nevű csapatban is szerepelhet, ezért az új eljárásban a család azzal vádolta a médiasztárt, hogy (a kétes) ismertségéből csinál pénzt, ezért az onnan származó jövedelmeire is igényt tartanak. A bíróság ugyanakkor elrendelte O. J. és a játékot gyártó Take-Two Interactive Software (a sokat vitatott Grand Theft Auto és a Manhunt 2 kiadója) közötti összes dokumentum (levelezés, szerződések stb.) bemutatását, hogy megállapíthassák, mekkora hasznot húzott Simpson az ügyletből.


A polgári peres eljárásban megítélt 33,5 millió dolláros kártérítésről Simpson annak idején azt mondta, hogy soha nem fogja kifizetni, mivel ártatlannak vallja magát, sőt, írt egy – aztán a felháborodás miatt soha ki nem adott – könyvet (If I Did It), melyben azt meséli el, hogy ha valóban ő lett volna az elkövető, akkor hogyan csinálta volna. A jelenlegi ítélet kapcsán ügyvédje hasonlóképpen nyilatkozott, kétségbe vonta ugyanis a bíróság illetékességét, mivel védence Floridában él.

No comment…

Előzmények