Etikus Hacker Oktató- és Vizsgaközpont nyílik az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem saját hallgatóinak az informatikus képzés keretein belül már korábban elindította azt a képzési módját, mely szerint külön tantárgyakban oktatják az etikus hackelést, valamint a biztonságos szoftverfejlesztést, ám most eggyel tovább léptek.

Az egyetemen most megnyíló Etikus Hacker Oktató- és Vizsgaközpont otthont ad több naprakész nemzetközi információbiztonsági végzettséget adó tanfolyamnak, és az ország felsőoktatási intézményei közül egyedüliként nemzetközi vizsgaközpontként is működik. A tanfolyamokon az egyetem saját hallgatói mellett a központ szívesen fogadja más oktatási intézmény hallgatóit is, így a tapaszalt oktatók szélesebb körben adhatják át ismereteiket. A központ vezetője dr. Erdődi László, nemzetközi információbiztonsági képesítésekkel rendelkező (SSCP, CEH) rendszerbiztonsági szakértő, a Szoftvertechnológia Intézet adjunktusa.

Az etikus hacker tanfolyamon ─ mely hamarosan elindul ─ a hallgatók online vizsga letétele után nemzetközileg is elismert oklevelet, az EC Council által kiállított Certified Ethical Hacker képesítést szerezhetik meg.

A tanfolyam során többek között megtanulják a résztvevők, hogyan gondolkozik egy hacker, így saját rendszerük tesztelése mellett arra is képesek lesznek, hogy felismerjék az ellenük irányuló informatikai támadásokat. A téma szakértőjévé válnak, és így információbiztonsági szakemberként hatékonyan meg tudják védeni a rájuk bízott informatikai rendszereket. A jól képzett információ-biztonsági szakemberek igen jól fizető álláslehetőségek közül válogathatnak. A legjobb résztvevőket az egyetem felkarolja és további lehetőségeket és támogatást biztosít számukra a szakmai fejlődésben.

Azóta történt

Előzmények