OECD-hét Budapesten

Magyarország ad otthont 2006. október 2–5. között az OECD Informatikai-, Számítógép- és Távközléspolitikai Bizottsága (ICCP), valamint az Információbiztonsági és Titokvédelmi Munkacsoportja (WPISP) ülésének, továbbá az újgenerációs hálózatokkal (Next Generation Networks) foglalkozó szakmai fórumnak. Az OECD a rendezvénysorozaton mutatja be a tagországok IKT szektorát kétévente elemző 2006-os kiadványát, és az OECD vezető közgazdászai véleményezik a hazai IKT-szektor fejlődését is.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kiemelt figyelmet szentel a világgazdaság fejlődését alapvetően befolyásoló, az információs társadalom és az elektronikus gazdaság fejlődését meghatározó információtechnológiának és távközlésnek. Az infokommunikációs területtel összefüggésben szakmapolitikai állásfoglalásokat és ajánlásokat fogalmaz meg, valamint felméréseket is készít. Az információtechnológia központi szerepére fókuszálva az OECD rendszeresen átvilágítja a tagországok, így Magyarország IKT-szektorát is. Statisztikáit és elemzéseit kétévente publikálja, adatai, megállapításai mérvadók, világszinten hitelt érdemlő forrásként szolgálnak.

A magyarországi rendezvényen 140 kormányzati és üzleti résztvevő képviseli a 30 tagországot. A budapesti OECD-hét házigazdája Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Egyed Géza, a GKM gazdaságfejlesztésért felelős szakállamtitkára.

Előzmények