Olcsó műholdas UPC-csomag, netes telefon mindenütt

A UPC hét csatornát tartalmazó, kedvező árú csomaggal bővíti műholdas kínálatát április 15-től. A cég tovább bővíti internet-szolgáltatásának földrajzi lefedettségét, a kábelhálózaton is elindítja a digitális műsorelosztást, s egyre többen használhatják a VoIP-szolgáltatást is. A Családi plusz nevű csomag bruttó 1250 forint lesz – mondta Juhász Gyula, a UPC Magyarország műholdas televíziózás üzletágának vezetője.

A UPC Direct előfizetőinek száma az elmúlt év végi 140 ezer körüli szintről eddig 150 ezerre nőtt, s amennyiben ez a dinamika az esztendő további részében is fennmarad, decemberre 170 ezret meghaladó ügyfele lehet a társaságnak. E szolgáltatás bevétele 2004 végén mintegy 29 millió eurót tett ki szemben a 2003-as 20 millió euróval. Az idei pénzügyi tervekről a cég nem adott tájékoztatást.

A társaság idei tervei között szerepel a digitális műsorelosztás elindítása a kábelhálózaton is, amivel körülbelül 720 ezer háztartást ér el. E szolgáltatás minden bizonnyal a fővárosban indul el elsőként. További földrajzi területekre terjeszkedik a UPC internetszolgáltatása, májustól pedig három vidéki városban is megjelenik a cég internetalapú telefonja, s az év végéig pedig várhatóan az egész országban elérhető lesz a jelenleg csak a fővárosban igénybe vehető VoIP-szolgáltatás.

Azóta történt

Előzmények