Olimpiai rekord várható az internetes portálokon

Az [origo] rekordforgalmat vár az athéni olimpiától: a médium várakozása szerint a portál olimpiai oldalai akár kétszázötvenezer látogatót is fogadhatnak a játékok ideje alatt. Ez a szám nem is tűnik lehetetlennek, hiszen a sportoldal Foci Eb magazinját az Európa-bajnokság alatt 182 ezren látogatták, valamint a júliusban regisztrált közel százezres látogatói számból is arra lehet következtetni, hogy ezeket a tartalmakat a versenyek alatt sokan fogják felkeresni. Az Index Olimpia 2004 mellékletét is a lázas készülődés fázisában találtuk. A nyitóoldalra látogatók egy jól tematizált, átlátható szerkezetű hírfolyammal, információs oldalblokkokkal és színes helyszíni beszámolókkal találkozhatnak.

Az azonnali hírszolgáltatás és eredményközlés mellett számos háttérinformációhoz lehet hozzájutni. Mindkét oldalon folyamatosan követhető a versenynaptár, megnézhetjük, hogy mikor következik fontos döntő vagy esemény, és minden nap temérdek képből álló online albumban keresgélhetik a szörfözők a legemlékezetesebb pillanatokat. A sportágak szabályai, a technikai kérdések is megtalálhatóak a portálokon. A látogatók szavazhatnak az olimpiával kapcsolatos kérdésekben, olimpiai kvízeket fejthetnek meg, nyeremények vannak, és egymással is megvitathatják egy-egy nap eseményeit vagy a következő nap esélyeit. Az érdeklődők emellett többek között megtalálhatják a teljes magyar csapat névsorát és a versenyzők bemutatását. Az [origo] olimpiai oldalainak látogatói például napi e-mail hírlevelekben is értesülhetnek az eseményekről és a másnapi fontosabb versenyek időpontjáról.

Az olimpiai oldalak különlegessége az éremesélyes, és a maguk sportágában világsztár sportolók - a vízilabdázó Kiss Gergely (origo) és Madaras Norbert (Index), valamint a kézilabdázó Görbicz Anita (origo) - online naplója: a sportolók a felkészülés és a versenyek során is tudósítják a látogatókat a velük történtekről, az athéni hangulatról, a csapatok felkészüléséről vagy saját apró-cseprő ügyeikről.

Előzmények