OMG! Átalakítják a minisztériumi honlapokat

Ma reggel óta egy „az új kormány üzenete” fejlécet viselő átvezető oldal fogadja azokat, akik a hazai minisztériumok honlapjaira látogatnak el – írta meg az MTI. Az „OMG” (az angol Oh my God! rövidítése, jelentése magyarul: Úristen!) felütéssel indító szöveg arról tájékoztat, hogy az Orbán-kormány az állami weboldalak körében is rendet akar tenni. „Úgy véljük, a jelenlegi helyzet méltatlan az országhoz: a minisztériumi oldalak nélkülöznek bármiféle egységes szerkezetet és arculatot, a honlapok közül jónéhány [sic!] technikailag elavult, felépítésében és tartalmában pedig zavaros, átgondolatlan” – írják.

Az üzenet szerint a kormányváltás pillanatában 443 domén volt a magyar kormányzat birtokában, ezek közül 125-ön található tartalom. „Meg fogjuk vizsgálni valamennyit. Döntünk arról, van-e létjogosultságuk, és ha igen, jelenlegi formájukban működhetnek-e tovább, vagy átalakításra szorulnak. Mindez hatalmas munkát jelent. Nekiálltunk” – olvasható az oldalon (akár angol nyelven is), melyről aztán egy linkre kattintva lehet elérni a régi minisztériumi oldalakat.

Az MTI úgy tudja, hogy az új kabinet szombat délután vette át a kormányzati weboldalakat, azóta a kormany.hu a kozigazgatas.magyarorszag.hu címre, a miniszterelnok.hu pedig Orbán Viktor oldalára irányítja át a látogatókat.

Azóta történt

Előzmények

  • Webdizájncenter: amikor megáll az idő

    A Pénzügyminisztérium weboldala maga a velünk élő történelem: frame-ek, átméretezett képek és persze mindez kizárólag Internet Explorerre optimalizálva.