Letölthető az Opera 11 bétája

Habár az Opera Software honlapján a böngésző 11-es verziójának  még csak az októberben közzétett alfa-változata érhető el, a béta hivatalos megjelenését mára ígérik, de az új tesztváltozatot (build 1111) már feltöltötték az FTP-szerverre, így a türelmetlenek már le is szedhetik onnan – írta meg gyorshírben a Magyar Opera.

Ahogy beszámoltunk róla annak idején, az Opera 11 legnagyobb újítása az lesz, hogy sokak kérésének eleget téve ez a szoftver első olyan verziója, amely támogatja a más böngészőkből már ismert, a funkciógazdagítást szolgáló kiterjesztéseket. A technológia az ígéretek szerint felhasználóbarátabb lesz, mint a Firefoxnál, ugyanis a kiterjesztések telepítéséhez és törléséhez nem kell majd újraindítani a programot, emellett lehetőség lesz az automatikus frissítés alkalmazására is ezeknél az alkalmazásoknál. Jelen pillanatban 137 kiterjesztés érhető el az Opera katalógusából.

Az Opera 11 abban is eltér e téren a többi böngészőtől, hogy a kiterjesztések problémamentesen fognak működni speciális esetekben, például a privát módban is. Az új verzió telepítője is hoz újdonságot: egyrészt egyszerűbb lett a telepítési folyamat, másrészt támogatja a portable telepítést is.

Új, a bétában megjelent funkció a „Tab Stacking”, ami annyit jelent, hogy a fülek egymásra húzhatóak, és így fülcsoportok hozhatóak létre.

A béta letöltési linkjei: Windowsra, Macre, Linuxra.

Frissítés: időközben hivatalosan is megjelent a béta, mely így elérhető a tesztverzióknak fenntartott megszokott letöltési oldalon is.

Azóta történt

Előzmények