Oracle: nem múlik a felvásárlási láz

Az Oracle befejezte a magántulajdonban lévő Oblix szoftvercég felvásárlását, amely identitásalapú biztonsági megoldásokat fejleszt heterogén számítógépes környezetekhez. Az ügylet értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

A mintegy 100 főt foglalkoztató Oblix 1996-ban a kaliforniai Cupertinóban alakult, és vezető szerepet vívott ki az úgynevezett identitáskezelő szoftverek fejlesztésében, amelyek átfogó webes hozzáférés-szabályozást biztosítanak olyan funkciókkal, mint például az egyszeri bejelentkezés (SSO), illetve a felhasználói identitások és engedélyek kezelése. Az Oblix más biztonsági és a hatósági előírások érvényesítését szolgáló megoldásokat is kínál.
Az Oblix technológiája jól kiegészíti az Oracle Application Server 10g részét képező Oracle Identity Management modulban jelenleg elérhető identitáskezelési és hozzáférés-felügyeleti megoldásokat.

2004 júniusában a Gartner az extranetes hozzáférés-felügyeleti megoldásokat értékelő, 2004. első félévi „Magic Quadrant” elemzésében az Oblixot a „piacvezető” szegmensbe sorolta. A Gartner szerint „a cégfelvásárolások és a különböző funkciók alkalmazáscsomagokba szervezése miatti termékintegráció hatására a korábban részterületi megoldásnak számító identitáskezelés és hozzáférés-felügyelet egyre inkább a vállalati infrastruktúra szerves részévé válik.”

Azóta történt

Előzmények