Osztrák kézbe került az eTel

Miután az osztrák versenyhivatal jóváhagyta az ügyletet, az Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon működő eTel vállalatok a Telekom Austria 100 százalékos tulajdonába kerülnek – közölte tegnap az eTel Magyarország, amely maga is a Telekom Austria tagvállalata lesz. Az eTel márkanevet, az ügyfeleket és a termékeket megtartják, és a munkahelyek is megmaradnak.

A versenyhivatali jóváhagyást követően Dévai Attila, az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta: „Részvényeseink minden, a vállalat további fejlődése szempontjából fontos stratégiai lehetőséget megvizsgáltak, és a Telekom Austriát találták a legmegfelelőbb partnernek. Az osztrák versenyhivatal döntése megerősíti korábbi helyzetértékelésünket, hogy az eTel továbbfejlődéséhez ez az eladás jelentős mértékben hozzájárul.”

A felvásárlás középpontjában az összefogásban rejlő lehetőségek, illetve az egymáshoz kapcsolódó közép-európai tevékenységek kiaknázása áll – közölte. A Telekom Austria és az eTel Magyarország egyaránt jó háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy hatékonyan tudják egyesíteni hálózataikat és szolgáltatásaikat, valamint az eTel munkatársainak hozzáértésében és az ügyfélkörben rejlő értékeket. Az eTel Magyarország szolgáltatói szerződései, a teljesítmény és a szolgáltatások minősége nem változik, a napi munka a megszokott mederben folytatódik tovább.

Az 1999-ben, Írországban alapított eTel Csoport meghatározó szereplő a teljes körű szolgáltatást nyújtó alternatív szolgáltatók között Közép-Európában, és leányvállalatokkal rendelkezik Bécsben, Frankfurtban, Varsóban, Prágában, Pozsonyban és Budapesten is. Az eTel Magyarország korszerű infrastruktúrán és nemzetközi hálózaton alapuló vezetékestelefon-, internet- és adatszolgáltató hálózatot üzemeltet. Üzleti és egyéni ügyfeleinek a hang- és adatátvitel, valamint az internetes megoldások és kapcsolódó szolgáltatások területén kínál megoldásokat.

Előzmények