Kedveltek az OTP okos ATM-jei

A tranzakciók száma rendkívül magas, több mint hatmillió alkalommal vették igénybe az ügyfelek a készülékeket.

A hivatalos közlemény emlékeztet rá, hogy az OTP Bank néhány éve vezette be a készpénz ki-és befizetésre is alkalmas ATM-eket, amelyeket a legtöbben okos ATM-ként ismernek. Ezek a készülékek nemcsak készpénzfelvételre alkalmasak, hanem a bank ügyfelei saját számlájukra is befizethetnek készpénzt a hét minden napján, a nap 24 órájában. A megjelenésük óta a terminálokon keresztüli befizetések száma és összege folyamatosan növekszik. A hitelintézet ügyfelei 2019 első felében 6 millió alkalommal vették igénybe az okos ATM-eket. Növekedés nemcsak a tranzakciók számában, hanem a befizetett összegek tekintetében is megfigyelhető. Az idei év első hat hónapjában a számlákra több mint 235 milliárd forintot fizettek be az okos ATM-eken keresztül az ügyfelek, amelynek összértéke több mint duplája az előző évinek.

A legforgalmasabb nap 2019 júniusában volt, akkor egyetlen nap alatt több mint 2,5 milliárd forintot fizettek be a hitelintézet ügyfelei az ATM-ekbe. 2019 első félévében a bank ügyfelei összesen 21.856.745 bankjegyet fizettek az automatákba. Ha ezeket a bankjegyeket hosszában egymás után tennénk, akkor Izlandig érnének el.

Az okos ATM-ek száma folyamatosan növekszik, egy év alatt 15%-kal emelkedett, és jelenleg 222 okos készülék működik az OTP Bank hálózatában. A hálózat bővítése mellett a hitelintézet nagy figyelmet fordít a fejlesztésekre is. Ennek köszönhetően az OTP olyan új típusú terminálokat helyezett forgalomba, amelyek már érintéses funkcióval is rendelkeznek. Ezeknél a gépeknél a tranzakcióhoz elegendő a piktogrammal jelzett felülethez érinteni az erre alkalmas kártyát, majd a hagyományos módon megadni a PIN kódot. A megoldásnak köszönhetően az ügyfelek kártyái még védettebbek a kártyalopásokkal és másolásokkal szemben.

Az okos ATM-ekbe történő készpénzbefizetésre a számlához tartozó üzleti forint alapú betéti és lakossági forint alapú betéti kártyákkal van lehetőség, és használat után a befizetett összeg a kártyához tartozó számlán azonnal jóváírásra kerül, tehát az ügyfelek rendelkezésére áll.

Azóta történt

Előzmények