Az OTT-ONE az idén sem fizet osztalékot

A további növekedés érdekében halmozzák, befektetik a profitot.

Az OTT-ONE Nyrt. bejelentette, hogy igazgatósága elfogadta a társaság 2019. évi üzleti beszámolóját, amely szerint a cég tavaly az előző évinél csaknem 70 százalékkal magasabb, több mint 2,8 milliárd forintos árbevételt ért el, az EBITDA 309,2 millió forintról 446,6 millió forintra emelkedett, a nettó eredmény pedig 204 millió forint volt.

A nyereség az eredménytartalékba kerül – közölte az OTT-ONE szerdán az MTI-vel.

A közlemény ismerteti: az igazgatóság az április 10-én hatályba lépett kormányrendelet értelmében, a jelenlegi járványügyi helyzet miatt szükségessé vált rendkívüli eljárásmód keretében döntött a közgyűlési meghívóban szereplő napirendi pontokról. A testület döntött az eredményfelosztásról is: a társaság az előző évekhez hasonlóan, továbbá a jelenlegi gazdasági környezet okán 2019-es eredményét is a növekedéshez szükséges beruházások finanszírozására kívánja fordítani, így az adózott eredményt eredménytartalékba helyezi. Az igazgatóság felhatalmazást kapott sajátrészvények vásárlására.

Az IT szolgáltatások területén működő OTT-ONE a következő években is dinamikus növekedést tervez. Stratégiájában olyan nagy üzleti potenciállal rendelkező területekre fókuszál, mint a képfelismerési algoritmusok, a gépi tanulási megoldások és speciális AI technológiák, valamint a SmartCity technológiák területe, melyek mellett kiemelt figyelmet élvez a társaság saját fejlesztési online oktatási platformja is. A társaság egyik legfőbb célja, hogy 2020-ban sikeresen lebonyolítsa a már megkezdett nyilvános tőkepiaci tranzakciót.

A járványügyi helyzet kapcsán kifejtik: az OTT-ONE tevékenységéből eredően a hazai és nemzetközi szinten bevezetett intézkedések kedvezőtlen gazdasági hatásai nem jelentkeznek.

Azóta történt

  • Jelentős állami támogatást kapott az OTT-ONE

    A „Magyar Multi Program III. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis-és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című pályázatban jártak sikerrel.

Előzmények