Óvatosan optimista a KFKI

Az előzetes, nem auditált adatok szerint a KFKI Csoport konszolidált árbevétele tavaly meghaladta a 17,6 milliárd forintot, a csoport hozzáadott értéke elérte a 8,6 milliárdot, míg az adózás előtti eredmény 295 millió forint lett – közölte a cégcsoport. Eközben a működési költségekből több mint egymilliárd forintot sikerült lefaragni, többek között az adminisztratív létszám jelentős csökkentése és a folyamatok racionalizálása révén.

A 2002-ben kezdődött hazai recessziót követően tavaly a cégcsoport jelentős – a csoport szervezeti felépítését is érintő – változtatásokat hajtott végre, melyek célja a hatékonyság növelése és az üzleti folyamatok racionalizálása volt. A beavatkozásokat a vezetés sikeresnek tartja.

A KFKI előrejelzései szerint 2003-hoz hasonlóan a piacot még 2004-ben is várakozás jellemzi majd. A PHARE-támogatások, amelyek az elmúlt években elsősorban az államigazgatási szegmensnek jelentős lendületet adtak, megszűnnek a belépéskor, míg az ezeket helyettesítő EU-s pénzek lehívásához a hazai vállalkozásoknak és intézményeknek még felkészülési időre van szüksége.

Az idén a KFKI Csoport az egyre markánsabb informatikai piacot képviselő kis- és középvállalkozási szektorra, a kormányzati beruházásokra és a pénzintézeti szektorra koncentrál. A szolgáltatások bővítésében fontos szerepet kap az outsourcing-piac igényeinek való megfelelés. Középtávon a cégcsoport a sikeres európai rendszerintegrátorok üzleti mutatóit kívánja elérni.

Azóta történt

Előzmények