Pert vesztett a Vodafone GPRS Internet-ügyben

Tegnap a Fővárosi Bíróságon folytatódott a NETÉRT Egyesület Vodafone Rt. ellen indított közérdekű pere. Mint ismeretes, a Vodafone Rt. 2002 júliusában meghirdette korlátlan GPRS Internet szolgáltatását, majd 2003 februárjában egyoldalúan módosította az általános szerződési feltételeket és adatforgalmi korlátot vezetett be. A NETÉRT Egyesület azért indított pert, hogy a Bíróság állapítsa meg: tisztességtelen volt a Vodafone részéről az általános szerződési feltételek módosítása.

A tanúmeghallgatások és bizonyítási eljárás után a bíróság meghozta elsőfokú, nem jogerős itéletét, melyben helyt adott a NETÉRT Egyesület keresetének és kimondta, hogy a Vodafone Rt. GPRS Internet szolgáltatására vonatkozó általános szerződési feltételek tavaly februári módosítása tisztességtelen volt az előfizetőkkel szemben és ezáltal érvénytelen – írja az egyesület honlapja.

A bíróság feljogosította a felperes NETÉRT-et és az azt képviselő Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi irodát, hogy az ítéletet és annak tartalmát a Vodafone költségére a lehető legnagyobb nyilvánosságra hozza. A bíróság kötelezte továbbá a Vodafone Rt.-t a felmerült perköltség és perilleték megfizetésére. Dr. Magyar György szerint meg kell várni az ítélet jogerőre emelkedését és ezt követően lehet megvizsgálni a bírói döntés előfizetői szerződésekre vontakozó hatását.

Azóta történt

Előzmények