Piaci rés, vagy nettó hülyeség?

A Disk Cactus érdekes ötlettel állt elő. Az Apple termékeiben (iOS-en és OS X-en egyaránt) megtalálható emojikat egy, a billentyűzetre helyezhető szilikonfóliára nyomtatnák, hogy a felhasználóknak még könnyebb dolguk legyen ezek használatával. Olyan régóta nézzük már a betűket, itt az ideje a váltásnak - gondolhatták a projekt ötletgazdái. A Kickstarter kampány támogatói nem csak átdizájnolhatják a Mac billentyűzetét, a caps lock lenyomásával aktiválhatják is azokat a mellékelt szoftver segítségével.


[+]

Húsz dolláros támogatásért cserébe már áprilisban érkeznek majd az egyedi fóliák, már ha sikerül az ötletre összekalapozni 20 000 dollárt. Ennyi kell ugyanis a minimális gyártási mennyiséghez, ami 1000 darabot jelent. A tervek szerint két méretben érkezik majd a szilikonfólia, ezzel a 2010-től gyártott Macbook Pro és Air klaviatúrákra is felhelyezhető, illetve az Apple Wireless Keyboard is támogatott.

Könnyen levehető
Könnyen levehető [+]

Mivel a billentyűzeten közel sincs elég gomb az összes kis ikon megjelenítésére (februárban bővítették az elérhető lehetőségek számát, néhányaknak azonban ez is kevés volt), ezért a startup kénytelen volt trükköket is bevetni. Problémamegoldásból jelesre szerepeltek, a hiányzó karaktereket meglepetésként jellemzik, ezeket egyébként a shift, a ctrl, illetve az opt gombokkal párosítva fedezhetik fel az ilyesmire nyitottak.


[+]

A Disk Cactus hónapok óta nyomkodja saját prototípusait, leírásuk alapján már tényleg csak a pénzre van szükségük a billentyűzet beborító, folyadékoktól és a kosztól is védő fóliához. Még 29 nap van hátra a projektből, eddig 74 támogatót sikerült meggyőzniük az ötletgazdáknak. A pénzügyi cél eléréséhez ennek többszörösére lesz szükség, jelenleg alig több mint ezer dollárt sikerült összegyűjteniük, ami azonban figyelembe véve a terméket, önmagában is soknak tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • CIA az Apple ellen

    Lassan tíz éve rendszeresen összegyűlnek a Lockheed Martin egyik irodájában és előadásokat tartanak arról, hogy állnak a biztonsági rések feltárásával.

  • Petíciót indítottak, újabb emojikat akarnak

    Miután a múlt héten az Apple kiadta legújabb mosolycsomagját, melyben öt különböző bőrszín és azonos nemű párok is szerepeltek, az emberek újra elégedetlenek.

  • Így néznek ki az Apple új emojijai

    A legfontosabb változás, hogy az etnikai diverzitás jegyében szakítottak a fehérember-központúsággal.