Több millió online pókerező személyes adatai kerültek ki az internetre

Hirdetés

A Subject: Poker nevű online szaklap számolt be arról december másodikán, hogy az Ultimate Bet, ma már inaktív pókeroldal adatbázisa kompromittálódott, és a becslések szerint körülbelül három és fél millió játékos személyes adatai szivárogtak ki. Ezeket az információkat (többek között: teljes név, nicknév, e-mailcím, telefonszám, postacím, egyenleg, IP-cím stb.), pontosabban az adatbázisra mutató linket valaki nyilvánosságra is hozta egy pókerrel foglalkozó fórumban.

A lap szerint kétmillió egyesült államokbeli, 319 ezer kanadai, 137 ezer brit, illetve körülbelül egymillió, a világ más országából származó játékos adatairól van szó. Arra külön felhívják a figyelmet, hogy tudomásuk szerint egyéb fontos pénzügyi adatok (például kártyaszám) nem voltak az adatbázisban. A hírek és megkeresések hatására a tárhely-szolgáltató viszonylag gyorsan elérhetetlenné tette az adatbázist. Az Ultimate Bet több levélben közölte, hogy folyik a vizsgálat az adatszivárgás ügyében.

Arról egyelőre nincs hír, hogy vajon ki és miért szivárogtatta ki az adatokat, de a történteknek nagy valószínűséggel köze van ahhoz, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium még tavasszal letiltotta az oldal működését, mivel nem tudták kifizetni a játékosok nyereményeit.

Előzmények