Új befektető az intelligens kamerákat fejlesztő Intellio Zrt.-ben

Másfél millió eurót fektetett az intelligens videóelemző rendszereket fejlesztő Intellio Technologies Zrt.-be a PortfoLion Zrt., az OTP kockázatitőke-kezelő csoportja. A tőkeinjekció segítségével felgyorsítható lesz a magyar cég nemzetközi terjeszkedése, és a Visiscanner nevű a vásárlóelemző program továbbfejlesztése „A befektetés által az Intellio Európa vezető pénzintézetét tudhatja maga mögött, s ez egyet jelent azzal, hogy a termékek fejlesztése és a piaci lehetőségek kiaknázása zöld utat kapott” – mondta Kópházi János vezérigazgató.

Az Intellio egy valós idejű videoanalitikával működő, teljes egészében IP-alapú videó-megfigyelőrendszereket fejlesztő hazai cég, amely viszonteladói hálózaton keresztül értékesíti megoldásait világszerte. Ügyfelei között találhatók olyan multinacionális cégek, mint a DHL, az Iron Mountain, Magyarországon a Belügyminisztérium, a Máltai Nagykövetség vagy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Az OTP-csoport előtt a Primus Capital Partners is szerzett már tulajdonrészt a vállalkozásban.

Az Intellio megfigyelőrendszerei több feladatra bevethetők. Az épület- és területvédelem során a szoftver érzékeli a betolakodót, az ellopott tárgyat, érzékeli és jelzi a kameraszabotázst (a kamerák kitakarását, akaratlagos elmozdítását, stb.), és azonnali riasztást küld a biztonsági szolgálatnak. A forgalom-ellenőrző analitika képes a járművek számlálására, a sebesség és átlagsebesség mérésére, felismeri a rendszámot vagy a leállósávban tartózkodó gépjárműveket. A kiskereskedelemnek szánt VisiScanner vásárlóelemző pedig hatékonyabb és célzottabb marketingkommunikációt tesz lehetővé azáltal, hogy nem csupán megszámlálja az embereket, hanem felismeri és rögzíti a látogatók nemét és korát – áll a cég közleményében.

Előzmények

  • Már nem sci-fi az arcfelismerés

    Az Intello technológiája megkülönböztet nőt és férfit, kijelzi életkorunkat. A Különvéleményben látott reklámtechnológia csak egy karnyújtásnyira van.