Pórul járt az internetes vőle-, vőlegény


Egy ausztrál gazdálkodó igen csak megjárta az internetes ismerkedéssel, s most részletesen beszámolt esetéről, hogy másokat is figyelmeztessen a lehetséges veszélyekre.

Az 56 éves Des Gregor az interneten talált magának menyasszonyjelöltet, s az elmúlt hónapban el is utazott a nyugat-afrikai Maliba, hogy találkozzon a hölggyel. Ám amikor megérkezett az ara helyett fegyveres banditák várták, akik megkötözték, megverték, és minden értékétől megfosztották. Ezek után végtagjai levágásával fenyegették meg, ha nem fizeti ki nekik a 85 ezer dolláros váltságdíjat. Gregor családja végül riasztotta az ausztrál rendőrséget, akik mali kollégáikkal együtt egy trükk segítségével – azt mondták az emberrablóknak, a váltságdíjat fogják összegyűjteni – ki tudták szabadítani a pórul járt juhtenyésztőt, s ő vasárnap rendőri kísérettel haza is térhetett.

Az ausztrál szövetségi rendőrség közleménye szerint a farmer esete „extrém példája” az emberek felelőtlen viselkedésének, amikor az internetes források nem megfelelő kezelésével belesétálnak a bűnözők kelepcéibe, s így akár az életük is veszélybe kerülhet.

Gregor nyilatkozatában elmondta, hogy akkor sem fogott gyanút, amikor az afrikai repülőtéren egy jólöltözött férfi fogadta, csak akkor esett kétségbe, amikor bevezették egy szobába, ahol két, machetével és egy házi készítésű pisztollyal felfegyverkezett ember várta.

A férjjelölt kifejtette, hogy nagyon megbánta a dolgot, s másokat is figyelmeztet: legyenek óvatosak, ha kedvest keresnek maguknak az interneten.

Előzmények