Ez igen: hatalmas tőkeinjekciót kapott a Prezi

A magyar bázisú, egyre sikeresebb Prezi a Helsinkiben rendezett Slush konferencián jelentette be, hogy két amerikai befektető összesen 57 millió dollárral, azaz közel 14 milliárd forinttal száll be a cégbe. Ezt a nemcsak magyar viszonyok között kiemelkedő összeget a növekedésitőke-finanszírozó Spectrum Equity, illetve a cég korábbi befektetője, a Facebookot még az induláskor támogató Accel Partners hozza a további fejlődés érdekében.

A Prezi ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy az Accel Partners a Sunstone Capitallal közösen 2011-ben már 14,5 millió dollárt fektetett a Prezibe.

Újabb befektetések a Prezibe

Árvai Péter egyúttal bejelentette, hogy a Prezi regisztrált felhasználóinak száma immár meghaladja az 50 milliót, vagyis az elmúlt egy évben majdnem duplájára nőtt. A felhasználók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, ezzel a cégnek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Árvai Péter közölte azt is, hogy a pénz egyrészt a globális terjeszkedést szolgálja majd, de már gondolkodnak cégfelvásárlásokon is.

A Prezinek jelenleg 250 munkavállalója van, ebből 170-en dolgoznak a budapesti irodában, 80-an pedig a San Franciscóban. Terveik szerint jövőre 50-60 további munkatársat vesznek fel.

Azóta történt

Előzmények