Programajánló: Magyar Innovációs TechShow

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2009. óta minden évben megrendezi a Magyar Innovációs TechShowt, aminek ma az Akvárium Klub ad otthont. Az előadások mellett számos kiállító várja a látogatókat, dél és este nyolc között.

Ott van a Deák Ferenc téren például a Codie, a programozásra oktató, távirányítható robot, ami szombaton záródó Indiegogo kampányával sikeresen vette ki a részét a közösségi finanszírozásból, összejött tehát elég pénz a gyártáshoz. De ki lehet próbálni a Mindkick fejlesztését is, ők az asztali focihoz hasonló játékot terveztek, amit a játékosok agyszenzorokkal irányíthatnak. Részt vesz többek között a Beerides is, ami egy érdekes koncepcióval (és teljeskörű biztosítással) a kihasználatlan autók bérbeadásával foglalkozik, illetve sokan mások.

A jegyeket elővételben is meg lehetett vásárolni, de az ebéd nélküli verzióból az 59 eurós (és még 2,23 eurós kezelési díjjal terhelt) árnál korábban sem volt kedvezőbb, így aki kedvet kapott, ma este nyolcig még kilátogathat a helyszínre.

Azóta történt

Előzmények