Rahimkulov az Antenna Hungáriában

Nemcsak a Raiffeisen Bank, hanem a Megdet Rahimkulov ÁÉB-vezér érdekeltségébe tartozó Kafijat Kft. is öt százalék feletti befolyást szerzett múlt csütörtökön az Antennában. A Magyar Tőkepiacban tegnap megjelent közlemény szerint a Kafijat a Cashline Értékpapír Rt közreműködésével 700 ezer Antenna-részvényt vett, amivel befolyása 5,89 százalékra nőtt.

Megdet Rahimkulov pénzügyi befektetésnek tekinti az Antenna-pakett megvásárlását, a tranzakciótól magas nyereséget vár, az invesztícióval nincs távlati célja – mondta el az üzletember az InfoRádiónak. Amennyiben az AH állami tulajdonosa a Vodafone-részesedés eladásából befolyt összegből rendkívüli osztalék kifizetését kezdeményezi, a Kafijat megszavazza azt, de ilyen kezdeményezést maga nem tesz. Rahimkulov hozzátette: a Kafijat nem kíván részt venni az AH-privatizációban.

Bár a kft. tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy a pakett vételára nem nyilvános, ez könnyen kiszámítható. Csütörtökön a részvények 3920 forintos árfolyamon cseréltek gazdát, vagyis a csomag 2,744 milliárdba került.

Az ÁÉB ugyanezen a napon, szeptember 23-án vált meg többségi Zalakerámia-részesedésétől, s a piaci pletykák máris összekötötték a 6,3 milliárdos bevételt jelentő ügyletet az Antenna-vásárlással.

Azóta történt

Előzmények