Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit

Újabb 250 millió dollárnyi tőkét vont be a Reddit, a dolgozói létszámát idén pedig megduplázza, vagyis 1400 főre emeli.

A Reddit bejelentette, hogy megduplázza a dolgozóinak létszámát az idei évben.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi 700 alkalmazott helyett idén már 1400 embert tervez foglalkoztatni a vállalat. Erre a bővítésre azután kerül sor, hogy most újabb 250 millió dollárnyi tőkét vont be a Reddit. A jelenlegi 700 dolgozóból több mint 600 egyébként Amerikában végzi a munkáját.

A tőkebevonásban a jelentések szerint szerepet játszhatott, hogy a Reddit a figyelem középpontjába került, miután az oldal WallStreetBets nevű csoportja hatalmas médiafigyelmet ért el, és szervezett, tömeges részvényvásárlásokkal elképesztő mértékben felverte többek között a GameStop vagy az AMC árfolyamát. A történetnek persze rengeteg negatív ága is volt és van – számos jelentés bukkant fel például arról, hogy egyesek egy élet megtakarítását bukták el rosszul időzített befektetés vagy hozzá nem értő döntés miatt, de a Robinhood is elképesztő támadások célpontjává vált a döntései miatt. Bár nagy trend lett abból, hogy mindenki lehet befektető és tőzsdeszakértő, intő példa a témában az, hogy egy 20 éves fiú öngyilkos lett, miután a Robinhood szoftvere és automata ügyfélszolgálata nem fogalmazott világosan, az illető pedig azt hitte, 730 ezer dolláros tartozást halmozott fel.

Az utóbbi tőzsdei ralik és esetleges tévinformációk, közösségi befolyásolás miatt már az amerikai tőzsdefelügyelet is vizsgálódik.

A Reddit arra viszont nagyon büszke, hogy a GameStop kapcsán megmutatta: mekkora ereje van a közösségnek. Erre egy 5 másodperces Super Bowl-reklámban hívta fel a figyelmet. A hirdetésre a teljes marketingköltségvetését elköltötte a cég, amelynek ügyvezetője jelezte: nem terveznek alapvető változtatásokat a stratégiájukban. A jövőben videókba, reklámokba, fogyasztói termékekbe és nemzetközi terjeszkedésbe fektetnének pénzt.

A Reddit legutóbb a Dubsmash-t vásárolta fel, a piaci értéke pedig a WSJ szerint a mostani tőkebevonással már 6 milliárd dollárra emelkedett. A legutóbbi negyedévben a közvetlen reklámbevételeik éves szinten 90 százalékos emelkedést mutattak. A Reddit decemberben már 52 millió napi szinten aktív felhasználóval büszkélkedhetett.

Azóta történt

Előzmények