Rekordbevételt ért el az F-Secure 2006-ban


Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítójának legfrissebb üzleti beszámolója szerint a vállalat 2006-ban is rendkívül sikeres évet zárt: mintegy 31 százalékkal növelték forgalmukat.

2006-ban vállalat teljes árbevétele 31 százalékos növekedéssel elérte a 80,7 millió (2005: 61,8 millió) eurót, míg az üzemi eredmény 13,7 millió (2005-ben 7,4 millió) euró volt a rendkívüli veszteségleírások nélkül, s ez összesen 17 százalékos növekedést eredményezett. A negyedik negyedévben a vállalat árbevétele 22 százalékkal nőtt, és így 22,1 millió eurós rekorderedménnyel zárt, mely megfelelt a tervezettnek.

Az F-Secure üzleti alaptevékenysége a „Security as a Service”, vagyis a szolgáltatásként kínált biztonság rendkívül sikeresnek bizonyult az internetszolgáltatók körében. Ezt bizonyítja, hogy az F-Secure jelenleg 34 százalékos piaci részesedéssel vezeti az európai piac ezen üzleti területét, emellett 10 százalékos piaci részesedéssel erős pozíciót szerzett Észak-Amerikában is. Az év végére 34 ország összesen 136 internetszolgáltatójával jött létre partnerkapcsolat – ez 11-gyel több partnert jelent a harmadik negyedévhez képest.

Az F-Secure otthoni felhasználók számára készült vezető terméke, az F-Secure Internet Security 2007 az elmúlt évben számos elismerést kapott a különböző összehasonlító termékelemzéseken. Az F-Secure emellett bevezette következő generációs üzenetbiztonsági megoldását, amely már az átjáró szintjén védelmet nyújt a levélszemét és a vírusok ellen.

Az F-Secure megtartotta vezető szerepét a biztonsági piac mobilszegmensén is, s a múlt évben folytatta a szoros együttműködést a Nokia vállalattal és a mobilpiac más fontos szereplőivel.

„Árbevételünk és üzemi nyereségünk előrejelzéseinknek megfelelően egyenletesen növekedett. Csoportszinten állandó és nyereséges növekedést biztosítottunk, és megtartottuk piacvezető helyünket a szolgáltatói üzletágban. A 2007-es évet teljes lendülettel és lelkesedéssel kezdjük, hogy továbbra is gyorsabban növekedjünk a teljes piacnál” – nyilatkozta Kimmo Alkio, az F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója a tavalyi év eredményeivel kapcsolatban.

Előzmények