Ritkulnak az it-kiállítások az USA-ban

A rendezvénysorozatot szervező Hannover Fairs USA tegnap azt közölte, hogy pénzügyi okok miatt lefújják a CeBIT America 2005 szakkiállítást, melyet a hivatalos honlapon még most is olvasható menetrend szerint június 28. és 30. között rendeztek volna New Yorkban. A két évvel ezelőtt az Egyesült Államokba exportált show az első évben mintegy 15 000 látogatót vonzott, az idén azonban már csupán 10 000-ren voltak kíváncsiak az eseményre. A döntést a szervezők elnöke az it-piac átalakulásával és az amerikai gazdaság helyzetével magyarázta.

A show törlése nem előzmények nélküli: június végén a MediaLive International számolt be a korábban az it-világ egyik legnagyobb seregszemléjének számító Comdex idei jegeléséről. Sokan – beleértve a szervezőket is – úgy vélik, az általános it-kiállítások ideje lejárt, és könnyebben lehet kiállítókat toborozni olyan vertikális, egyes iparági szegmensekre fókuszáló eseményekre, mint amilyen az egyre népszerűbb Las Vegas-i Consumer Electronics Show.

Egyelőre bizonytalan, hogy a rendezvényt megrendezik-e 2006-ban; a szervezők csupán annyit közöltek, hogy más CeBIT-eseményekre – így a CeBit Asia, a CeBit Australia, a CeBit Bilisim Eurasia, a CeBit Broadcast, Cable & Satellite és az ISCe Satellite & Communications kiállításokra – nincs hatással a döntés.

Azóta történt

Előzmények