Robert Swan az Intel új vezérigazgatója

Az Intel hivatalosan bejelentette, hogy Robert H. Swan lesz a cég új elnök-vezérigazgatója. A szakember korábban a vállalat pénzügyi igazgatójaként dolgozott, és Brian Krzanich lélépése után ideiglenesen betöltötte az elnök-vezérigazgatói szerepet, most viszont véglegesítették ebben a pozícióban. Ez azt is jelenti, hogy az Intel új pénzügyi igazgató után néz, addig pedig Todd Underwood ideiglenesen egyengeti az erre vonatkozó feladatokat.

Robert H. Swan
Robert H. Swan [+]

A Santa Clara-i óriáscég döntése furcsának mondható, hiszen a várakozásokkal ellentétben nem egy mérnöki múlttal rendelkező szakembert neveztek ki a cég élére. Robert Swan ugyanis a 2016 októberében megkezdett inteles kalandja előtt is alapvetően pénzügyi munkakörökben dolgozott. Gyakorlatilag ő az Intel első olyan elnök-vezérigazgatója, aki leginkább a pénzügyi múltjával tud kiemelkedni, és valójában nem rendelkezik lényegi technikai szaktudással.

Robert Swan azonnal munkába áll, hiszen eddig is betöltötte ezt a pozíciót ideiglenesen. Az új vezető nem változtat a fő stratégián, így továbbra is az adatközpontok piacának bekebelezése jelenti a fókuszt.