Az ARM befektetője lesz a Samsung?

Erről megy egy ideje a találgatás, de a SoftBank vezére állítólag nem tett befektetési javaslatot a Samsungnak.

Az utóbbi hetekben ismét napirendre kerültek a találgatások az ARM jövőjéről – majd a SoftBank vezérigazgatója és egyben alapítója, Masayoshi Son maga beszélt arról, hogy hosszú távú, stratégiai együttműködést akar az ARM és a Samsung között.

Ennek részleteit nem közölte, azonban 3 év után először látogatott Dél-Korea fővárosába, ahol mint mondta, szeretett volna egyeztetni a Samsunggal erről a szövetségről.

Be is indultak a spekulációk arról, hogy a Samsung felvásárolhatja az ARM egy részét (akár konzorcium részeként) vagy pedig IPO előtti befektetője lehet.

A JoongAng napilap forrásai szerint valóban volt találkozó a SoftBank és a Samsung vezetői között, de Son végül nem tett befektetési vagy felvásárlási ajánlatot az ARM kapcsán.

Az ARM még 2016-ban, 32 milliárd dollárért került a SoftBank kezébe, később az NVIDIA megvette volna, de iparági tiltakozások és trösztellenes aggályok miatt széthullott az üzlet, így végül amerikai tőzsdére mehet az ARM. Szakértők szerint mindenképp pénzt szeretne látni a cégből a SoftBank, amely az utóbbi időkben egészen elképesztő mértékű veszteségeket szenvedett el.

Előzmények