Az angol posta nem vállalja a Galaxy Note 7 szállítását

Emellett az Egyesült Államok nagy csomagszállítói is jelentős szigorításokat vezettek be – magánszemélyektől egyáltalán nem fogadnak el megbízást.

A tegnapi nap a Samsung Galaxy Note 7 cseréje körül forgott – mi is beszámoltunk arról, hogy a vállalat egy speciális visszaküldő csomagot küld azoknak a tulajdonosoknak, akik postán vagy csomagszállítóval juttatják vissza a készülékeket.

Ez elsőre bármennyire is tragikomikusnak tűnt, a probléma valós, ugyanis többek között az Egyesült Államokban is szigorú szabályok vonatkoznak a veszélyesnek nyilvánított áruk szállítására, és mivel a telefonokban lítiumion akkumulátor van, ráadásul pont ez okozza a kockázatot, csak speciális csomagolásban szállíthatóak.

Biztonság
[+]

Ehhez kapcsolódva a két legnagyobb amerikai csomagszállító, a FedEx és a UPS útmutatót adtak ki, hogy a hálózatukba milyen feltételek mellett veszik fel a visszaküldendő Samsung-készülékeket. Ezek szerint csak speciális dobozba csomagolva lehet őket feladni, emellett repülővel sem szállítják őket, mivel ezt tiltja a szabályozás, vagyis a FedEx Express nem veszi fel ezeket a telefonokat (másokat sem, amelyekben ilyen akku van) – akkor sem vállalják a szállítást, ha azt a hivatalos forgalmazók kérik. A közúti, kamionos rendszerbe is csak a terjesztőktől lehet feladni veszélyes készülékeket. Az amerikai közlekedési felügyelet elfogadta a Samsung által az ügyfelek részére biztosított tűzálló dobozokat, de a FedEx ezek után sem fogadja el magánszemélyektől vagy üzletektől a cserére visszaküldött telefonokat, csak is a szolgáltatóktól, forgalmazóktól.

Mindezt azok után jelentették be, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb postaszervezete, a Royal Mail két napja közölte: ők semmilyen módon, sem postai, sem futárszolgálat útján nem vesznek fel Galaxy Note 7-et szállításra.

A német posta üzemága, a DHL gyorsfutárszolgálat egy pár napos szeptember végi szünet után újra vállalja a veszélyes telefonok szállítását, miután egyeztettek a Samsunggal a biztonsági szabályokról.

Előzmények