A Samsung bepereli az LG-t

A Samsung állítólag megtette az első lépéseket, hogy pert indíthassanak a versenytárs LG ellen, mivel azzal vádolják őket, hogy illegálisan szereztek meg tőlük az OLED-monitorok gyártására vonatkozó információkat, és ezeket felhasználták saját termékeik előállításánál – tudta meg a dél-koreai Yonhap hírportál.

Az értesülések szerint a Samsung a keresetben azt állítja, hogy volt alkalmazottaik juttatták el az LG-hez a dokumentumokat, melyekben 18 „bizalmasan kezelt” technológia leírása szerepelt, illetve 21 esetben „lényeges” információkat szereztek meg. A Yonhap forrása szerint egymilliárd von (kb. 880 ezer dollár) kártérítést követelnek minden egyes olyan esetben, amikor az LG felhasználta az adott technológiát, illetve továbbadta harmadik félnek. A Samsung szóvivője szerint a cégnél úgy látják, hogy az LG következetesen és célzatosan vásárolta meg az ipari titkokat a vállalat mérnökeitől.

Az ipari kémkedési ügy egyébként júniusban pattant ki, amikor kiderült, hogy az izraeli Orbotech koreai alkalmazottai a Samsungtól és az LG-től származó információkat kínáltak a koreaiak versenytársainak számító kínai cégeknek. Ezek után júliusban 11, volt vagy jelenlegi, a Samsung mobilüzletágánál dolgozó fejlesztőt vádoltak meg azzal, hogy bizalmas információkat szivárogtattak ki az LG-nek.

Azóta történt

Előzmények