Iszonyatos pénzért vett felhős céget az SAP

A most bejelentett tranzakció bekerült a top 10-be a szoftveres vállalati üzletkötések területén, ha a felvásárlási értéket tekintjük – az üzleti utazások felhőalapú menedzselésével foglalkozó világcég, a Concur részvényesei is jól járnak, mivel a tegnapi részvényárhoz képest 20 százalékkal többet kapnak. Az amerikai cégnek 23 ezer ügyfele, 4200 alkalmazottja és 25 millió aktív felhasználója van a világ 150 országában.

A cég közleménye megjegyzi, hogy a legnagyobb üzleti felhőszolgáltatóvá válik az SAP a ma bejelentett felvásárlással. Az SAP az akvizíció után nem csupán 50 millió felhőfelhasználóval fog rendelkezni, hanem tovább növeli az világ legnagyobb üzleti kereskedelmi hálózatának jelentőségét. A cégek közötti, az egyesülés után létrejövő virtuális piactér éves forgalma meghaladhatja az évi 600 milliárd dollárt, és ez több, mint az Amazon, az eBay és az Alibaba forgalma együttvéve.

A Concur megvételével az SAP az üzleti utazások 1,2 billió dolláros világában erősíti meg jelenlétét. Az amerikai cég felhőplatformja a vállalatokat, a repülőtársaságokat, a szállodákat, egyéb utazásban érdekelt szolgáltatókat köti össze több mint 150 országban. Ügyfelei közé tartozik például az Ericcson, a német Posta, számos amerikai kormányzati ügynökség.

A tranzakció a szükséges hatósági, és egyéb jóváhagyások után várhatóan 2014 végén, vagy 2015 első negyedévében zárul le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

  • Szerdától a Lenovóé az IBM x86-os szerver üzletága

    A Lenovo és az IBM ma bejelentették, hogy az IBM x86-os szerver üzletágának a Lenovo általi akvizíciója kielégíti az összes szabályozási feltételt, és a felek 2014. október 1-jén lezárják az ügyletet.

  • Mi is az a Big Data?

    Mekkora adatmennyiséget nevezhetünk nagynak? Miért kell neki külön nevet adni?

  • Budapesten járt az SAP Big Data kamionja

    A német vállalat több tucat jól érthető felhasználási lehetőséggel demózta a Big Data és az M2M technológiák felhasználási lehetőségeit.

  • Magyarországon is bővít az SAP

    Átadták az SAP új irodaépületét a budapesti Graphisoft parkban. A 120 embernek helyet adó új irodára az üzleti szoftvercég bővülése miatt volt szükség: a vállalatnál tovább zajlik a létszámbővülés, hamarosan egy új szolgáltatási központot építenek fel Budapesten.

Előzmények