Sikeres évet zárt a NetAcademia

A NetAcademia Oktatóközpont első saját tantermét 2002-ben nyitotta meg, s az elmúlt hét évben folyamatosan növelte piaci részesedését, majd 2009-ben piacvezetővé vált a hivatalos Microsoft-tanfolyamok területén. A cég jó tavalyi eredményét nemcsak a piacvezető cím megszerzése mutatja, hanem az is, hogy a válság ellenére 10 százalékkal tudta növelni bevételét.

Az oktatóközpont fennállása alatt több mint tizenötezer informatikai szakembert képzett tovább választott szakterületén belül, és a hallgatókkal a tanfolyamot követően sem szakad meg a kapcsolat. A cég weboldalán közösségi szolgáltatásokat nyújt az aktív szakemberek számára, melyet havonta harmincezren keresnek fel a célból, hogy konkrét üzemeltetési vagy fejlesztési problémájukra választ találjanak.

2007-ben elindították a Linux-tanfolyamokat is, majd 2008-ban kizárólagos megállapodást kötöttek az EC-Councillal. Így Magyarországon ők oktatják a nemzetközi szervezet biztonságtechnikai tanfolyamait, többek közt a népszerű Ethical Hacking kurzust. „A NetAcademiánál a fő csapásirány az oktatás területén a Microsoft marad, de hangsúlyosan szeretnénk foglalkozni a biztonsági képzésekkel és az online oktatással is” – mondta Fóti Marcell, aki megalakulása óta vezeti a vállalkozást.

A biztonság területén a cég nevéhez fűződik az évente megrendezésre kerülő Ethical Hacking konferencia is, melyre idén áprilisban is 500 szakembert várnak. A cég erőteljesen épít az internet adta lehetőségekre is. Az innovációs díjjal jutalmazott, a legjellemzőbb informatikai biztonsági problémákat valós időben, valós körülmények között szimuláló oktatójátékot, az Ördöglakatot például több mint tízezer informatikai szakember próbálta ki az elmúlt másfél évben.

Egy másik sikeres út a tantermi oktatás „internetesítése”, mely IT Factory néven fut az oktatóközpont égisze alatt. Ez lehetővé teszi, hogy földrajzi távolságtól függetlenül bárki részt vegyen a tanfolyamokon. Az IT Factory keretében bevezetett új képzési technikákat kiaknázva mind szélesebb rétegek számára teszik elérhetővé az informatikussá válás lehetőségét. A NetAcademia 2009-ben elért árbevételének már mintegy 30 százalékát az új tanfolyamtípusok adták. Fóti Marcell jelezte: az IT Factory keretében idén is számos új képzési típus indul.

Azóta történt

Előzmények