A jövő héten: 5. Simonyi Konferencia a BME-n

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Simonyi Károly Szakkollégiuma 2008. április 22-én immár ötödik alkalommal rendezi meg tudományos konferenciáját. Az esemény célja változatlanul az, hogy betekintést nyújtson az informatikai és villamosmérnöki kutatások élvonalába. E naptól fogva azonban egy új korszak is nyílik a szervezet életében: a Simonyi megújult arculatával itt találkozhat először a nagyközönség – adja hírül a szervezők mai körlevele.

A konferencia újdonságai közé tartozik az is, hogy meghívott előadók jelen lesznek: Ekler Péter és Kelényi Imre, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének kutatói a mobiltelefonos Peer-to-Peer fájlcserélés lehetőségeiről beszélnek, a BME Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszékének oktatója, Szombathy Csaba a DVB-T rendszerről tart előadást.

A támogató vállalatok (Evosoft, IBM, Oracle, HP Magyarország) szakemberei mellett a szakkollégisták által tartott előadások a szervezet tagozatainak életében aktuálisan felmerülő szakmai témákat mutatják be. Németi Péter a koncertek hangosításában világszerte használt line-array rendszerek világába nyújt betekintést, Toman Zoltán az IPTV-ről fog beszélni, Bagladi Ákos pedig a múlt, a jelen és a jövő kijelző-technológiáit elemzi.

A konferenciát idén is a Műegyetem Informatika épületében rendezik meg.

A Szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió az előadásokat élőben közvetíti az interneten, az adásra mutató link a konferencia honlapján érhető majd el. A rendezvény fővédnöke Dr. Péceli Gábor, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. Bővebb információ és előregisztráció a konferencia honlapján.

Azóta történt

Előzmények

  • Szegeden rendezik az európai Drupalcont!

    A szervezők nagyjából ezer résztvevőre számítanak, és arra, hogy néhány napra sikerül Drupaltownná változtatni a Tisza-parti várost.

  • Ügyesek a magyar hackerek

    Veszélyes adathalász módszert mutatott be az Ördöglakat elnevezésű online biztonságtechnikai játék egyik résztvevője. Konferenciatéma lesz.

  • Megnyílt az eVita 2008 Konferencia és Szakkiállítás

    A rendezvényen olyan informatikai alkalmazások és technológiák mutatkoznak be, melyek a gazdaságosabb és kényelmesebb életvitelt szolgálják.

  • Ethical Hacking konferencia Budapesten

    A résztvevők megismerhetik mindazon támadásokat, amelyekről a hírekben csak ritkán lehet hallani, ugyanakkor a hazai vállalatok számára valós fenyegetést jelentenek.