Új funkció a Snapchatben: pénzküldés

A gyorsan törlődő üzenetekkel népszerűséget szerző vállalkozás, a Snapchat hétfőn jelentette be, hogy új szolgáltatást indítanak: egy másik céggel összefogva a jövőben felhasználóik pénzt is küldhetnek a rendszer segítségével.

A „Snapcash” névre keresztelt szolgáltatást egy elektronikus fizetést kínáló vállalkozás, az e-mailes pénzküldést is biztosító Square Cash segítségével alakították ki. A tájékoztató szerint a két cég összekapcsolta informatikai rendszerét: a Square tárolja a kártyainformációkat és a személyes adatokat, a felhasználók ezzel a céggel kötnek szerződést, ahol kérik a Snapcash használatának engedélyezését. Ezek után, ha a felhasználó az üzenetben egy összeg megjelölésével beüti a pénzküldést jelentő $ jelet, akkor megjelenik egy zöld gomb, ikon, melyre rákattintva végrehajtható az átutalás.

A lehetőség egyelőre csak az Egyesült Államokban, Androidra érhető el, de az iOS-verzió is érkezik hamarosan. A használatához 18 évesnél idősebbnek kell lenni, illetve Visa vagy Mastercard bankkártyával kell rendelkezni – hitel- vagy prepaid kártyákat nem fogadnak el.

Az persze nagy kérdés, hogy a biztonsági incidensek miatt az utóbbi időben kissé megkopott imázsú Snapchatben megbíznak-e majd annyira a tinik, hogy átfuttassák rajtuk az átutalásaikat.

Előzmények