Edward Snowden megjelent a Twitteren

A jelenleg Oroszországban élő Edward Snowden tegnap Twitter-fiókot nyitott a saját nevére (@snowden). Mint ismert, Snowden azzal robbantott ki hatalmas botrányt, hogy a vezető amerikai nemzetbiztonsági hivatal (National Security Agency – NSA) alvállalkozójaként sok ezernyi, az illegális megfigyelést bizonyító dokumentumot szerzett meg, melyeket aztán újságíró partnerei segítségével részben nyilvánosságra is hoztak.

Snowden mindeddig viszonylagos visszavonultságban élt, csak időnként, alapos előkészítés után szólalt meg, így az online aktivitása nagy figyelmet generált: az első órában 171 ezer követője támadt, ma reggelre pedig már közel 900 ezren jelölték meg. Első bejegyzését („Can you hear me now?”) az első egy órában 25 ezerszer osztották meg.

A Twitteren egyébként sok, Snowdenhez kapcsolódó fiók van, a @snowden felhasználónevet is lefoglalta már valaki, de nem használta. Így a Snowdent jogilag képviselő American Civil Liberties Union kérésére a Twitter vezetői kapcsolatba léptek vele, és megállapodtak, hogy a nevet átadja.

Edward Snowden a Twitteren
[+]

Azóta történt

Előzmények